Tragédií málem skončila pondělní nehoda na dálnici D1 ve směru na Prahu. Řidič nákladního auta nestihl dobrzdit do kolony a napálil do kamionu, který stál před ním. Hrozivý náraz uvěznil řidiče náklaďáku v kabině, zůstal zaklíněný za volantem. Záhy začalo přituhovat - auto totiž zachvátily plameny. Bezbranný řidič by neměl šanci nebýt policistů z dálničního oddělení v Mirošovicích, Jana Brzoně a Lenky Švecové.

Ti na místo dorazili jako první. Hned začal boj s časem, nevyzpytatelný oheň totiž mohl řidiče každou chvíli zabít. Jan však zachoval chladnou hlavu a ihned se pustil do záchrany zaklíněného muže. „Nezaváhal a pomocí teleskopického obušku rozbil boční okno a vytáhl řidiče ven,“ popsali jeho chrabrý čin policisté. Jeho kolegyně Lenka se pak o řidiče starala až do příjezdu záchranky. 

Jako zázrakem neutrpěl vážnější poranění. „Na místo nehody jsme vyslali jednu posádku. Ta pacienta ošetřila na místě, nebylo třeba jej transportovat,“ prozradila mluvčí záchranné služby Středočeského kraje Petra Effenbergerová.

Fotogalerie
16 fotografií