Dělníci na mostě ve Slánské ulici opraví hydroizolaci a obnoví systém odvodnění mostu. Vymění ocelové zábradlí a svodidla a zvýší nosnost mostu. „Součástí rekonstrukce je také zesílení nosné konstrukce,“ píše se v dokumentu. Na koncích konstrukce bude kompletně opraven vnější povrch. Vyměněny budou sloupy veřejného osvětlení, které budou nově umístěny přímo na mostní konstrukci.

Praha má se stavem mostů dlouhodobě problémy. TSK proto nyní zkoumá mimo jiné Hlávkův most a most Legií, které jsou ve špatném stavu. Havarijní je také Libeňský most, který musel být začátkem loňského roku dočasně uzavřen pro auta i tramvaje. Rekonstrukci potřebuje i Palackého most mezi Podskalím a Smíchovem a řada dalších mostních konstrukcí.

V loňském roce TSK opravila a zkolaudovala například v prosinci most v Nových Butovicích, tři mosty byly opraveny v Českobrodské ulici na východě Prahy nebo most přes Rokytku v Zenklově ulici v Libni. Rekonstruována byla jižní lávka pro pěší na železničním mostě mezi Podskalím a Smíchovem.