„Na Bělehradské ulici srazil osobní automobil dvě ženy. Šestatřicetiletou ženu jsme uvedli do umělého spánku a napojili na umělou plicní ventilaci, utrpěla vážný úraz hlavy, převezena na ARO Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Jedenapadesátiletou ženu s úrazem hlavy a končetin jsme ošetřili a při vědomí převezli také do Vinohrad,“ uvedla tisková mluvčí pražské záchranky Jana Poštová s tím, že o stavu druhé osoby nemá prozatím žádné informace. 

I řidičku ošetřili pražští záchranáři: 

Řidička před jízdou pila

Po sražení dvou žen řidička černého BMW od nehody ujela. V Korunní ulici pak v Praze ještě nabourala několik zaparkovaných aut. „Pražská policie vyšetřuje okolnosti dopravní nehody s chodci v ulici Bělehradská a posléze i havárie osobního motorového vozidla v ulici Korunní v Praze 2. Obě události spolu podle všeho souvisí,“ uvedli policisté na Twitteru.

„Podle prvotních informací předmětné vozidlo řídila žena, která po střetu s chodci pokračovala v jízdě do ulice Korunní, kde havarovala. Orientační dechová zkouška u řidičky byla pozitivní,“ doplnila později policie.

Policisté podezírají cizinku z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, uvedla na policejním webu mluvčí Andrea Zoulová. „Ještě v průběhu prvního letošního dne vyšetřovatelé cizinku obvinili a následně podali státnímu zastupitelství podnět k vypracování návrhu na vzetí obviněné do vazby,” dodala.

Fotogalerie
4 fotografie