Něco takového mohla provést jedině lidská zrůda! Muž, který se mezi svátky procházel po Rohanském nábřeží, se nestačil divit - v odpadní rouře zaházené sutí totiž uslyšel kňourání pejska. Ihned zalarmoval pražské strážníky, kteří na místo dorazili. 

„Pes byl uvězněn v odpadní rouře a zaházen kameny a sutí. Strážníci společně s přivolanou odchytovou službou fenku vyprostili,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Jako zázrakem se pejskovi nic nestalo. Skončil v útulku v Troji, kde čeká na majitele, který by ho miloval. „S ohledem na možné spáchání trestného činu byla o případu taktéž informována Policie ČR,“ dodala mluvčí.

Odložená fenka, nabarvený holub

Strážníci mezi svátky zasahovali i u dalších nalezených zvířat - v ulici Na Hrázi v Praze 8 někdo uvázal teprve půlroční fenku. Majitel ji vybavil špinavou dekou, miskami a suchým krmením a nechal napospas osudu. I ona skončila v trojském útulku. 

Byl pejsek nevhodným vánočním dárkem?
Autor: Městská policie Praha

O silvestrovském ránu pak strážníci vyjížděli ke kurióznímu nálezu - na ulici měl totiž pobývat modrý papoušek. Když hlídka dorazila na místo, zjistila, že se o žádného exotického ptáka nejedná. „Papoušek“ byl totiž ve skutečnosti holub obarvený namodro. Kdo a proč se k takovému činu uchýlil, není jasné. Skončil v útulku v Dolních Měcholupech.

Strážníci zasahovali u nálezu „papouška“, vyklubal se z něj holub.
Autor: Městská policie Praha
Fotogalerie
5 fotografií