Největší škodu způsobil úterní ranní požár podkroví ve Vršovicích, vyšetřovatel ji odhadl na milion korun. V několika dalších případech šly škody do statisíců korun, informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Celkem měli hasiči v hlavním městě od pondělního do dnešního rána 60 výjezdů, což je podle mluvčího spíše nižší průměr.

Na Štědrý den začal krátce před 18:00 hořet stromek v bytě domu v Lucemburské ulici na Vinohradech. Jedna žena při požáru zemřela, dva muži a malé dítě utrpěli zranění. Oheň pravděpodobně vznikl od prskavky. Škoda je asi 400 000 korun.

V pondělí večer hořel vánoční stromek také v bytě panelového domu v Doležalově ulici v Praze 14. Hasiči evakuovali z domu 19 lidí, osm z nich na místě prohlédli záchranáři. Příčinou požáru byla nedbalost při používání otevřeného ohně. Škoda je 200 000 korun.

Po 20:00 hasiči vyjížděli k požáru vánočního stromku do bytu v ulici Čs. armády v Praze 6. Byl rychle uhašen a nikdo nebyl zraněn.

V úterý ráno hořelo v podkroví obytného domu v Přípotoční ulici ve Vršovicích. Hasiči dostali požár pod kontrolu za několik desítek minut, nájemníky evakuovat nemuseli. Odhadnutá škoda je milion korun, příčina požáru se stále zjišťuje. „V ostatních případech se jednalo o požáry odpadu a vraků aut,“ dodal mluvčí.

Fotogalerie
48 fotografií