Chování některých majitelů zvířat je jen stěží uvěřitelné. Své o tom ví pražští strážníci, kteří před Vánoci přivítali ve svém útulku další chlupáče, jichž se jejich „chovatelé“ zbavili dost pochybným způsobem: odhodili je totiž do mrazu. Kdyby nebylo všímavých kolemjdoucích, mohli nebozí čtyřnožci uhynout.

V Praze 14 se bezcitní majitelé zbavili křečka zřejmě tak, že ho i s klecí prostě vyhodili z okna! Ta totiž zůstala viset na stromě, kde si jí všimla žena a zalarmovala pražské strážníky. „Ti ho ze stromu v Maňákově ulici sundali a předali kolegům z odchytové služby,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová s tím, že o majiteli se nepodařilo nic zjistit.

Ohavný je také případ dvou štěňátek, která jako by z oka vypadla dalším dvěma pejskům, již už měsíc v útulku jsou. „Stejná je barva a typ srsti – černá s bílými znaky, stejné stáří – nyní šest týdnů, shoduje se i váha všech štěňátek – cca 2,5 kila,“ popsala neuvěřitelnou podobnost mluvčí. Je pravděpodobné, že se tak jedná celkem o čtyři sourozence z jednoho vrhu, kterých se majitel zbavil postupně.

První dva leželi v ulici Pod Smetankou v Praze 9 a do útulku se dostali začátkem listopadu. Další fenku nalezl kolemjdoucí v pátek taktéž v Praze 9, pejsek byl pak nalezen v nákupní tašce v ulici Husinecká na Žižkově. „Vše nasvědčuje tomu, jako by ‚chovateli‘ došla trpělivost s dalšími štěňaty z jednoho vrhu. Všechna čtyři štěňata jsou v péči ošetřovatelů, a pokud vše proběhne bez komplikací, mohla by být předána novým laskavějším majitelům na přelomu roku,“ uvedla mluvčí.

Fotogalerie
9 fotografií