Tetování nemusí být jen povrchní záležitostí. Důkazem toho je i akce charitativního charakteru Zkruhu, která dává nejen tetování hlubší význam, ale zároveň i mění životy těm nejmenším. „Zkruhu pomáhá dětem, které si bolest nevybraly. Od roku 2010 jsme částkou přesahující jeden milion korun podpořili několik příspěvkových organizací, které se starají o znevýhodněné děti, přímo jsme podpořili i více jak desítku rodin,“ prozrazují pořadatelé. Kruh přitom zvolili i jako symbol záchranného kruhu.

Akce probíhala ve dvou rovinách. Tou první byla veřejná dražba o originální motivy, do kterých byl zakomponovaný hlavní motiv kruh. Zároveň bylo ale možné přijít na akci i bez dražby a nechat se potetovat na místě obyčejným kroužkem nebo jednodušším motivem. „Dražba mi utekla, což mě mrzí. O akci jsem se dozvěděla teprve před třemi dny a říkala si, že to musím podpořit. Miluji tetování a tohle má navíc přidanou hodnotu,“ prozradila Denisa, která si nechala kroužkem oživit starší tetování.

Kam tedy konkrétně výtěžek z akce nakonec poputuje? Vybrané finance, kdy cena jednoho tetování startovala na 2000 korunách, se využijí k podpoře jednotlivců, rodin, případně i institucí. „Financujeme rehabilitační pobyty, pomůcky či jiný druh potřebné pomoci. Na pomoc jde vždy sto procent z vybrané částky,“ prozrazují organizátoři Zkruhu.

Osmý ročník této dobročinné akce se značně posunul od svých začátků. Například na úplně první akci byli tatéři jen dva - Vendula Jurásková a Ondra Konupčík alias Ondrash, který s tímto originálním nápadem před osmi lety přišel.  Na ročníku
s číslovkou osm bude tatérů více než 55.

Podívejte se, jak to vypadalo letos:

Video
Video se připravuje ...

Osmý ročník Zkruhu proběhl ve Vnitroblocku Eva Fornálová

Jak to celé začalo?

„Bylo to v období kdy se mi narodila dcera, a jako se to stává všem čerstvým rodičům, začal jsem na spoustu věcí nahlížet jinak. Byl jsem neskutečně vděčný za to štěstí, co mě v životě potkalo... a na druhou stranu jsem cítil potřebu pomoci těm, kteří toto radostné období mají o poznání složitější. To byla hlavní inspirace. Když jsem pak přemýšlel, jak to udělat, zjistil jsem, že nejjednodušší bude nevymýšlet blbosti a dělat to prostřednictvím toho, co umím,“ svěřil Ondrash.

Fotogalerie
20 fotografií