Pražští pořadatelé jsou studnice nevyčerpatelných nápadů. S novinkou teď přišla skupina Oh my Prague, která vymýšlí program zejména pro zahraniční studenty v Praze. Nová hra Prague Metro Drinking Game se má uskutečnit v pátek 30. listopadu v noci na jedné z linek metra.

Podle pravidel zveřejněných na Facebooku se bude zapíjet každá projetá stanice. O jakou linku se bude jednat, však není specifikováno. Organizátoři měli původně vyhrazených pouze dvacet míst, ale „zahrát“ si chce mnohonásobně více lidí. Podle veřejné události na Facebooku se má zúčastnit skoro 300 lidí a další 3 tisíce mají zájem. Blesk.cz pořadatele oslovil, na otázky však nereagovali.

Šikovná klička

Podle zveřejněných informací by se měl chmelový nápoj popíjet v hospodách poblíž stanic metra. Tím se účastníci šikovně vyhnou pokutě, která platí pouze tehdy, když cestující jedí nebo pijí ve voze. Za tento přečin by podle Smluvních přepravních podmínek Pražské integrované dopravy dostali pokutu 400 korun.

Podle mluvčí Pražského dopravního podniku Anety Řehkové mají však zaměstnanci možnost zasáhnout: „Z hlediska zajištění řádné, klidné a pohodlné přepravy je pověřená osoba oprávněna nevpustit do vozidla (přepravního prostoru), případně z vozidla (přepravního prostoru) vykázat osoby, které jsou zjevně pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek a jsou ve stavu, kdy ohrožují sebe nebo jinou osobu, majetek nebo pořádek,“ cituje podmínky Řehková.

Mluvčí dále dodává, že v některých případech můžou pracovníci dopravního podniku požádat o pomoc městskou policii nebo ze závaznějších důvodů i státní policii. Zdali se bude dopravní podnik na páteční „hru“ připravovat, mluvčí nekomentovala. 

Fotogalerie
7 fotografií