Na Žižkově byly v úterý ráno za skly automobilů k vidění naštvané výrazy a vzduchem se neslo nervózní troubení aut, která zůstala stát v dlouhé koloně. Lidem, kteří každé ráno využívají žižkovské silnice jako spojnice s místem svého zaměstnání, cesta přivodila nejednu vrásku na čele.

V úterý totiž Technická správa komunikací (TSK) začala s opravou ulice Jana Želivského – vytížené komunikace, která spojuje Žižkov s Vršovicemi - v cca 200 metrů dlouhém úseku mezi Jeseniovou ulicí a Basilejským náměstím ve směru k Olšanské. „Jedná se o akci větší údržby v ul. Jana Želivského, kde opravujeme povrch vozovky, postupně v pravém a levém jízdním pruhu. Předpoklad ukončení je do konce týdne, v ideálním případě již do 2. 11. 2018,“ sdělila Blesk.cz mluvčí TSK Barbora Lišková s tím, že vzhledem k dopravní zátěži, stavu silnice a blížící se zimě byla rozsáhlejší oprava zapotřebí.

Provoz je nyní sveden ze dvou do jediného pruhu, což dopravu ve špičce zpomalilo. I přesto, že jsou podzimní prázdniny a v metropoli je řidičů méně, se kolony tvořily přes Ohradu ke Krejcárku až přes téměř celou Novovysočanskou. „Občany jsme o uzavírce informovali. První dny bývá nápor větší, v těch dalších se ale situace zpravidla zklidní,“ řekla Blesk.cz mluvčí třetí městské části Michaela Luňáčková s tím, že žádné stížnosti na stav dopravy nezaznamenali.

Husitská

Velké pozdvižení na Žižkově způsobil v březnu také začátek oprav Husitské ulice, kterou využívaly tisíce lidí jako spojnici z východních částí do centra Prahy. Auta v prvních dnech jezdila zejména rovnoběžnou Seifertovu ulici, která však na takový nápor nebyla připravena, a doprava zkolabovala – v kolonách stáli dlouhé desítky minut nejen řidiči automobilů, ale také cestující v tramvajích a autobusech. Situace se během několika dní zklidnila. Husitská je nyní průjezdná ve směru do centra, kompletní otevření je plánováno na listopad.

Fotogalerie
11 fotografií