Krásný moment zachytil v pátek ráno na pražské Kavalírce Michael Terech. Na fotografii je vidět strážníka v uniformě Městské policie Praha, jak za ruku vede zjevně starší dámu. „Pokud tam mají nějaké bonusy, strážník na Kavalírce si je dnes ráno zasloužil,“ komentoval autor snímku. 

Oním „kavalírem z Kavalírky“, jak příhodně několik lidí na Facebooku strážníka-gentlemana nazvalo, je 37letý Honza. „U pražské městské policie pracuje čtyři roky, je okrskářem v oblasti Na Cibulce. Ženu zná od vidění, pravidelně se potkávají,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. 

Nejinak tomu bylo i v pátek ráno, kdy fotografie vznikla. „Seniorka má problémy s chůzí, kolega jí doporučoval, aby jako oporu využívala hole, to ale zatím žena odmítá. Když se dnes ráno potkali, bylo po dešti kluzko, proto strážník ženu raději doprovodil až domů,“ popsala Seifertová. Místní „hrdina všedního dne“, který rád cestuje i sportuje, má ve školním roce mimo jiné na starosti přechody, u nichž dohlíží na to, aby se každé dítě v pořádku dostalo přes silnici při cestě do školy i ze školy. „Děti ho dobře znají a pozitivně na něj reagují,“ dodala mluvčí. 

Práce u městské policie byla pro Honzu podle jeho slov jasná volba. „Odmala má rád uniformy a chtěl dělat práci, která má smysl,“ tlumočila motivaci strážníka se srdcem na pravém místě mluvčí.