Auto pražských strážníků projíždělo v sobotu krátce po půlnoci Ondříčkovou ulicí. Zastavilo na přechodu, aby se mohli lidé dostat na druhou stranu, když vtom se ze Slavíkovy ulice vysokou rychlostí vyřítilo auto. To ale u přechodu nezastavilo. Jak je vidět na videu, chodci stačili přejít pouze jednu polovinu silnice. Pak na ostrůvku zastavili a raději nechali šíleného řidiče projet.

To strážníci ale nenechali jen tak a hříšníka začali směrem k Táboritské ulici pronásledovat. Zastavit se ho podařilo v Olšanské ulici u benzinky. „Na první pohled bylo zřejmé, že řidič je pod vlivem alkoholu. To potvrdila i provedená orientační dechová zkouška s pozitivním výsledkem téměř tři promile,“ sdělila mluvčí strážníků Irena Seifertová. Proto byl muž omezen na osobní svobodě a případ si převzali policisté. 

Podobných problémů však během uplynulého víkendu řešili strážci pořádku více. Už v sobotu ráno zadrželi opilého řidiče za volantem v Praze 12 - upozornil je na něj kolega v civilu. V neděli odpoledne zase „vyhmátli“ řidičku, která po několikerých pokusech zaparkovala dodávku tak, že překážela v silnici. Jak se záhy ukázalo, byla žena pod vlivem drog.