Už zítra dorazí do cíle, na holešovické Výstaviště, na 60 tisíc motorkářů ze 71 zemí. Velkolepé čtyřdenní oslavy s bohatým programem pro všechny generace „bikerů“ se neobejdou ani bez účasti nejstaršího fungujícího klubu na světě, českého Harley Club Praha.

„Vznikl sice roku 1927, oficiálně zaregistrován byl však až 25. února 1928. Už tehdy okouzlily silné stroje muže i ženy. Modely od roku 1914 po současnost nebudou chybět ani letos,“ řekl mluvčí akce Jakub Koutek.

Oslava s vůní benzínu

Návštěvníci letos uvidí přes 150 modelů Harley-Davidson, spanilé jízdy motocyklistů v ulicích hlavního města, ale i řadu hudebních vystoupení na čtyřech hudebních scénách. Zúčastnit se budou moci také charitativní dražby nebo mistrovství Evropy v thajském boxu Muaythai s šampionem Buakawem Banchamekem (36). Celý program hledejte na webu pořadatele.

Jízda snů pro všechny

I v Blesk zóně bude postaráno o zábavu! Nejenže si budete moci přečíst nejžhavější zprávy z našeho deníku, ale ať jste jakéhokoli věku, umožníme vám vyzkoušet si, jaké je usednout za řídítka těchto dravých strojů a navíc bez obav o vlastní bezpečí. To vše umožní takzvaný Jumpstart. „Je to speciální trenažer, na kterém si může osedlat motocykl Harley-Davidson i úplný začátečník,“ řekl Blesk.cz mluvčí akce Jakub Koutek. „Vlastně i člověk, který v životě neseděl na motorce, získá skvělý pocit, jaké je to sedět na tak silném stroji, jakým Harley-Davidson je.“ Jízdu snů tak může ochutnat skutečně kdokoli včetně křehkých dívek nebo starších dětí.

Video
Video se připravuje ...

V roce 2015 byl v Praze představen „elektrický“ Harley na Jumpstart. Motorcycle Shows

Fotogalerie
8 fotografií