Studenti před zahájením průvodu slavnostně pokáceli májku, kterou na rohu Vodičkovy a Jungmannovy ulice před měsícem postavili. Průvod podle organizátorů pravděpodobně nedojde celou cestu až do Letňan. Předběžným cílem je Strossmayerovo náměstí, odkud se studenti na festival dostanou hromadnou dopravou. Studenty doprovází vozidlo s hudební aparaturou.

Letňanský majáles se koná počtrnácté a nabídne zhruba 20 vystoupení na třech hudebních scénách. Návštěvníci se mohou těšit například na Tomáše Kluse, kapely Mandrage a Jelen nebo na zpěvačku Lenny. Jako první vystoupí skupina Sirkyskon, která vyhrála soutěž vysokoškolských studentských kapel.

Program pro studenty

Doprovodný program, který přichystaly pražské vysoké školy, nabídne například různé sportovní atrakce, čajovnu, fotokoutek či studentský hudební stan. Studenty čeká také volba Krále a Královny Majálesu. Vstupenky byly k dostání pouze na internetu, na místě se neprodávají.

Kromě akce v Letňanech se v Praze letos uskuteční další dvě majálesové akce. Kritici dnešních oslav, podle kterých jsou moc komerční, uspořádají v úterý 1. května Studentský Majáles v Karolinu. Další den pak bude Lesomáj aneb technický dejvický Majáles.

Takhle to v průvodu vypadalo: