Situace je o to horší, že lidé okolo TCP prohlašují, že škola se nikam stěhovat nebude a na svých stránkách stále nabízí studium. Půl roku před začátkem nového školního roku ale není jisté, kde bude sídlit. Důvod výpovědi je přitom zcela neoddiskutovatelný. „Školu čeká celková rekonstrukce a místo současného prvního stupně bude obsahovat i druhý stupeň základního vzdělání, což pomůže všem obyvatelům Prahy 5,“ popsal pro Blesk.cz mluvčí radnice Jakub Večerka.  

To ale lidé kolem TCP odmítají a tvrdí, že rekonstrukci provoz školy nijak neohrožuje a bude na místě pokračovat i v novém školním roce. „Taneční centrum Praha ve školním areálu Žvahov zůstane. Nemá totiž kam jít. Vedení školy přece nenechá svých 150 žáků osmiletého studia na dlažbě. I když nemravnému a ignorantskému vedení naší městské části by to bylo úplně jedno,“ uvedl Jiří Vejmelka, bývalý radní Prahy 5, který bojuje za zachování školy.Tvrzení taneční školy ohledně toho, že nemá kam jít, je ale podle radnice nepravdivé. „V minulých letech byla škole nabízena alternativa například v podobě prostoru školy v Plzeňské ulici, nicméně veškeré návrhy radnice byly ze strany TCP odmítnuty,“ dodal Večerka.  

„Protiprávní jednání netolerujeme“

Vše navíc proběhlo podle platné smlouvy, která počítá s výpovědní dobou jednoho roku. „Představitelé TCP dobrovolně podepsali smlouvu s výpovědní lhůtou jeden rok. Městská část Praha 5 jim z vlastní vůle dala lhůtu o polovinu delší. Proto nerozumím stížnostem, které najednou od představitelů TCP zaznívají o tom, že je lhůta nedostatečná,“ řekl Martin Damašek (TOP 09), radní pro majetek.

Nabídka na stránkách školy.
Autor: tanecnicentrum.cz
Podle starosty se navíc radnice nehodlá nechat vydírat. „Nová základní škola, která vzniká v areálu po TCP, má obrovskou podporu stovek občanů ze Žvahova. Já mohu občanům slíbit, že v případě protiprávního jednání ze strany společnosti TCP využije městská část Praha 5 veškerých právních prostředků k tomu, aby po skončení výpovědní lhůty společnost TCP nebránila vzniku této potřebné základní škole pro děti z okolí Žvahova,“ vysvětlil starosta Prahy 5 Pavel Richter (TOP 09).