Pražané si sněhu loni a zatím ani letos vůbec neužili. Jakmile začne sněžit, na zemi je rázem ze sněhu voda. A jelikož studentům Matoušovi a Davidovi chyběl sníh v Praze, rozhodli se uspořádat obří koulovačku na Letné.

A tak v sobotu ve tři odpoledne odstartovala velká sněhová bitva. Do té se zapojili malí i velcí. „Vydali jsme se sem se synem. Je to paráda! Jen dobře, že jsme malého vyzbrojili helmou a brýlemi,“ smála se maminka Pavlína, která se aktivně zapojila do koulování s celou rodinou.

Video
Video se připravuje ...

Nasajte atmosféru koulovačky z videa. Eva Fornálová

Uprostřed pláně vznikl čtverec, který David s Matoušem rozdělili do čtyř částí. Zábava spočívala ve hře všichni proti všem. „Chtěli jsme, aby si to všichni užili co nejdéle, a tak jsme zvolili hru o to, který tým udrží své hráče v poli nejdéle,“ vysvětloval pravidla hry Matouš.

Přestože si kladli za cíl přilákat na Letnou na tisícovku zapálených bojovníků, nakonec na akci přišlo na 350 lidí. Kluky to však neodradilo. Naopak měli ze své první akce ohromnou radost a další už plánují. Do budoucna se tak můžeme těšit na obří polštářové bitvy, skákání do listí a další zimní koulovačky nejen na blátě. 

Fotogalerie
42 fotografií