V komorním počtu do 10 lidí se „tvrdé jádro“ Kárových příznivců sešlo k uctění jeho památky. Vzpomínalo se na jeho legendární hlášky, zapalovaly se svíčky, popíjely se symbolické „lahváče“, a dokonce na jeho počest zazněla i písnička. Po pietě se její účastníci přemístili do nedaleké hospody zapít jeho „památku“.

Alkoholik, narkoman a celebrita

Jiří Kára byl za svého života nechvalně proslulou figurkou letenské scény. Do velikého povědomí obyvatel po celé republice se ovšem dostal díky videu, které zachycuje jeho nekonformní svatbu a které se neplánovaně dostalo na veřejnost. Video, které se záhy stalo virálním a dodnes je možné jej zhlédnout na Youtube, zachycuje svatbu Jiřího Káry a jeho nastávající Blanky Divišové, při které jsou všichni svatebčané značně nalití, a sám Kára i pod vlivem heroinu.

Legendární video ze svatby Jiřího Káry, které se zakrátko stalo virálním:

Tragikomický záznam svatby je napěchován vulgaritami, nebo dnes již kultovními hláškami, které s oblibou kolují na sociálních sítích. Právě jejich uživatelé stáli za iniciativou proběhlé vzpomínkové akce.

  S největší pravděpodobností totiž ani jeden z „opilých“ účastníků svatby nežije.Většina z nich zemřela za tragických okolností, spjatých s požitím alkoholu nebo drog. Odkaz Káry přesto žije dál, což dokládá nejen každoročně konaná pietní akce, ale i iniciativa stojící za přejmenováním nově vznikajícího OC Letná na OC Jiřího Káry.