Online petici podepsalo přes 900 Pražanů (pozn. redakce, údaj platný k 29. říjnu). A hlasy stále přibývají. Petice se šíří po internetu jako lavina. „My, níže podepsaní, požadujeme přejmenování Letná Obchodní centrum, dříve také Paláce Stromovka na Obchodní centrum Jiřího Káry. Tento název by měl odkazovat na historii oblasti, kdy se v budově, která stála na místě budoucího obchodního centra v roce 2000 oženila hvězda Prahy 7 Jiří Kára,“ stojí v petici.

Legendární video ze svatby Jiřího Káry je plné vulgarit:


Peticí se bude zabývat i radnice Prahy 7. „Zabýváme se každou peticí, která na radnici přijde, a stejně tak tomu bude i v tomto případě. Vnímám, že návrh OC Jiřího Káry je pro současný název OC Letná silnou konkurencí, a tak po doručení petice zkontaktujeme investora,“ řekl E15.cz starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Známá figurka

Jiřího Káru »proslavila« nahrávka jeho svatby zveřejněná na Youtube. Tohle kultovní video baví Čechy jeho absurditou, kdy už v úvodu nahrávky Kára hajluje s kamarády. A to není vše. Na svou svatbu s Blankou Divišovou přichází úplně pod obraz. Podle toho to také celé probíhá. Záznam se tak stal tragikomickým obrazem okrajové společnosti, která mezi námi žije.

Podle veřejně dostupných informací nikdo z jeho přátel, kteří se účastnili svatby, už nežije. Jeho manželka zemřela násilnou smrtí rok po svatbě. Kára by měl být údajně již také po smrti. S největší pravděpodobností zemřel v roce 2014.

Plánovaný Palác Stromovka ještě před stavbou mění název na Letná OC.
Autor: Lordship

Právě na počest této postavičky, která obletěla Česko, chtějí místní přejmenovat obchodní centrum Letná, které mělo nést název Palác Stromovka. To nyní vzniká v takzvaném Holešovickém trojúhelníku mezi ulicemi Veletržní a Strojnická.  Vybudovaný objekt by měl místním nabídnout nová parkovací místa, obchody, restaurace a kavárny. Uvidíme, zda se příznivcům Káry povede Prahu 7 přesvědčit o změně názvu.