V neděli 24. prosince se v Praze některým domácnostem nevyhnuly nepříjemnosti v podobě požárů vánočních stromků. Hasiči k takovým případům vyjížděli do ulic Chvalova na Žižkově a Jurkovičova na Hájích.

Výjezdy se na obou místech konaly těsně před 17. hodinou, tedy v době, kdy si mnoho obyvatel užívá štědrovečerní večeři a rozdávání dárků. Příčinou požárů v Praze 3 i Praze 11 bylo zapalování prskavek na suchých vánočních stromcích. Vzniklá škoda se v obou případech vyšplhala do řádu desítek tisíc korun.

K dalším podobným událostem v metropoli docházelo i na Boží hod. Stromek vzplanul na Roztylském náměstí, požár se podařilo uhasit ještě před příjezdem hasičů. Pražští záchranáři si v souvislosti s touto událostí převzali do péče jednu zraněnou osobu.

Na letošní 25. prosinec nebudou v dobrém vzpomínat ani obyvatelé pražského Sobína. V Nivnické ulici začal hořet přístřešek, od kterého se plameny rozšířily na přilehlý rodinný dům. Oheň tu napáchal škodu za půl milionu korun, příčina jeho vzniku je v současnosti předmětem zjišťování.

Ještě na Štědrý den se v Praze odehrály další požáry, u kterých vánoční stromky nefigurovaly. „Celkem devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo na Štědrý den od 18:25 hodin u požáru neobývaného a vyklizeného rodinného domu v Praze 6, který byl plamenným hořením zasažen v plném rozsahu,“ uvedl tiskový mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Další výjezd se odehrál kolem 22. hodiny v Čimicích. Ve sklepních prostorách panelového domu v Minické ulici začaly hořet pneumatiky. „Během požáru byly zachráněny tři osoby pomocí vyváděcích masek, další tři osoby byly evakuovány. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Požár způsobil škodu 300 tisíc korun,“ dodal Martin Kavka.

Podívejte se na fotografie z vánočních zásahů pražských hasičů a záchranářů:

Fotogalerie
36 fotografií