Praha 2 a 3 chtějí vyjít vstříc občanům. Provoz zón placeného stání proto od 23. prosince do 1. ledna úplně zruší. „Městská policie nebude auta,“ řekla mluvčí Prahy 2 Ilona Chalupská.

Sváteční tarify

V Praze 5 a 8 zóny budou platit dál. Od 23. prosince do 2. ledna tam ale budou platit takzvané sváteční tarify ve fialových a oranžových zónách. To znamená, že v některých ulicích zaplatíte jen 20, 40 nebo 80 korun za celý den parkování. Tyto tarify platí i pro šestou městskou část, ale pouze ve fialových zónách. Navíc tam o víkendech 23. až 24. prosince a 30. až 31. prosince bude parkování zcela zdarma.

Výhody v Praze 7

Zóny placeného stání se přes vánoční svátky změní i v Praze 7. „Na základě zkušeností z loňského roku, kdy během Vánoc fungovaly zóny beze změn, jsme vytipovali několik méně vytížených ulic, kde bude zajištěno bezplatné parkování,“ uvedl zástupce starosty Prahy 7 Ondřej Mirovský (Strana zelených). Provozovatel parkoviště HC Sparta u Výstaviště navíc dává jako dárek řidičům zdarma 70 parkovacích míst.

Víte, že...

Praha 1 jako jediná městská část žádné úlevy v parkování o Vánocích nenabízí. Platit bude standardní parkovné jako po celý rok.

Platná časová pásma najdete ZDE.