„Nádraží Veleslavín je pro cestující na letiště naprosto zásadní a denně tu chodí stovky lidí s těžkými zavazadly. Jsem ale ráda, že můžeme tento šlendrián konečně napravit,“ řekla primátorka Prahy Adriana Krnáčová (ANO).

„U výstupů z vestibulu stanice, ve směru k povrchovému autobusovému terminálu, byl monitorován podíl cestujících se zavazadly a možnost vybudování eskalátorů byla vyhodnocena jako nejvhodnější a pro cestující nejkomfortnější varianta,“ uvedl předseda představenstva generální ředitel DPP, Martin Gillar.

Dvojice eskalátorů na schodech ve směru odjezdu autobusu na letiště měla být hotová v dubnu příštího roku. Dopravní podnik za ně zaplatí zhruba 33 milionů korun.

Připravte se na omezení!

Pěti měsíční výstavba pojízdných schodů se neobejde bez omezení. DPP nechá uzavřít vstup i výstup ze stanice metra Nádraží Veleslavín směrem k nástupním zastávkám autobusů v obratišti. „Stávající pevné schodiště k odjezdu autobusů bude uzavřeno a na jeho místě proběhnou bourací práce. Zábory budou na povrchu u vyústění schodů a zároveň v podchodu před schody v rozsahu dle projektové dokumentace,“ uvedla tisková mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

„Nástupní zastávka pro linky číslo 119 a 225 bude přemístěna do bývalého autobusového obratiště v ulici Vokovická. Nástupní zastávka meziměstských linek (Slaný, Louny) bude přemístěna do zadní části obratiště,“ dodala Řehková.

Fotogalerie
10 fotografií