„Bydlím za rohem vedle v ulici. Výmoly tady jsou už vážně dlouhou dobu. Malůvky sprejem přibyly před nedávnem,“ prozradil první říjnové pondělí Daniel Mazanec, který originální umění na silnici sdílel ve facebookové skupině Odpozorováno v Česku. Tam se ihned rozjela diskuze o tom, jak se opravují silnice po celém Česku.

Čtyři zelení smutní smajlíci na vozovce nevydrželi příliš dlouho. Díky nahlášení výmolů na webové stránce Změňte.to se Technická správa komunikací dozvěděla o problému přímo od místních, aniž by bylo potřeba, aby pracovníci náhodou jeli kolem. „Opravy se vozovka dočká v nejbližší možné době,“ prozradila pár dní před opravou Barbora Lišková, tisková mluvčí Technické správy komunikací.

A právě díky oné poptávce smajlíci zmizeli během jednoho týdne pryč. V Římské už tak můžete opět projíždět bez strachu, že byste si utrhli kola. 

Video
Video se připravuje ...

Ulice Římská trápila vinohradské řidiče. Výmoly už jsou opraveny Eva Fornálová

Trápí vás něco ve vašem okolí?

Na začátku roku spustila Praha webovou stránku a aplikaci Změňte.to, která napomáhá Pražanům zvelebovat své okolí. Po rozkliknutí objevíte šest ikonek, ze kterých si zvolíte tu pravou dle problému, který chcete nahlásit. Objevíte zde ikonku pro pěší, veřejné dopravy a dopravy automobilem, městské zeleně, veřejného prostranství, cyklistů, komunikací i ikonku k diskuzi s radním pro dopravu Petrem Dolínkem. Nahlaste nedokonalosti ze svého okolí, ať je Praha ještě hezčím místem k životu.

Podívejte se, jak to vypadalo předtím a dnes:

Fotogalerie
19 fotografií