Na poslední chvíli ve čtvrtek v podvečer vytáhla telefon a zachytila šílenou jízdu muže na oji tramvaje, který v náručí drží dítě. „Bohužel to bylo foceno ve chvíli, kdy tramvaj už odjížděla, takže ta malá holka, co měl s sebou, není vidět,“ řekla pro Blesk.cz autorka fotografie.

Věra Z. snímek pro výstrahu umístila na Facebook, kde se pod příspěvkem snesla na muže vlna kritiky. „Pár přes hubu by to spravilo,“ napsala pod příspěvek Lada. „Neváží si života, blbeček!“ zaklela Anna. Čin odsoudila i tisková mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková. „Podobné případy řešíme společně s policií. Takováto individua by si měla hlavně uvědomit, ze hazardují se svým životem,“ uvedla zostra mluvčí.

V Praze je to už poněkolikáté, co lidé bez pudu sebezáchovy takto zkoušeli, kolik mají životů. Naposledy letos v dubnu se dva školáci rozhodli zkusit adrenalinovou jízdu na oji tramvaje. „Pokud by policie zjistila, že se jedná o dítě do 15 let, vyrozuměla by zákonného zástupce. Pokud by ale šlo o dospělé, sáhli by si odhalení a dopadení výtržníci do kapsy,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Andrea Zoulová.