Byť špinavá voda hrochům zase tolik nevadí, návštěvníci zvířata přes zbytky potravy, podestýlky a výkalů nemohou vidět. Voda je totiž tak zakalená, že jsou sotva zřetelné jejich obrysy.

Špatná filtrace

Bazén by měla čistit filtrace. Ta ale správně nefunguje, protože projektant její funkci podcenil. Celá „stavba“ je navíc stále ve zkušebním provozu a do oprav za miliony se nikomu nechce. „Je třeba podotknout, že ZOO Praha tento pavilon od investora, jímž je Odbor technické vybavenosti Magistrátu hl. m. Prahy (původně Odbor městského investora), doposud nepřevzala, a to kvůli zásadním chybám projektu,“ uvedla tisková mluvčí ZOO Praha Alena Šteffelová.

„Jejich důsledkem je i nynější stav. Tristní na celé situaci je, že příslušný odbor není schopen věc vyřešit, třebaže ZOO Praha vznáší závažné připomínky minimálně sedm let a více než čtyři roky, po které je pavilon ve zkušebním provozu, požaduje nápravu,“ dodala mluvčí. Smutnit kvůli zavřenému pavilonu návštěvníci ale nemusí, hrochy zatím mohou navštívit v jejich venkovním výběhu. 

Fotogalerie
10 fotografií