Příznivci motorek značky Harley-Davidson v Česku jsou v sedmém nebi. Více než 1500 motorkářů se vydalo v sobotu dopoledne za doprovodu policejní eskorty přes magistrálu, Václavské náměstí, ulice Na Příkopě, Revoluční a Dvořákovo nábřeží do Pařížské ulice, kterou přijeli na Staroměstské náměstí. Mezi příjezdem prvního a posledního jezdce uplynulo zhruba 15 minut.

„Zastavili jsme se tam jen na chvilku. My vepředu jsme si stihli udělat fotky a ti vzadu jen dojeli… Hlavně se to dělá, abychom nebyli roztahaní po celé Praze,“ vysvětloval pro Blesk.cz motorkář Karel důvod krátké zastávky.

Video
Video se připravuje ...

Patnáct set motorek se nakonec povedlo vměstnat na Staromák... Eva Fornálová

Dalších 20 minut strávili účastníci akce při vůni doutníků a za zvuku rockové hudby na Staroměstském náměstí. „Je dobře, že se Staromák zase jednou zaplnil něčím pořádným,“ promluvil k motorkářům jeden z organizátorů. Poté se kolona motocyklů vydala Dlouhou ulicí zpět na Výstaviště.

Je to životní styl. Ony ty motorky jsou vážně tak drahé, že když se rozhlídnete, všimnete si, že na ně každý celý život šetří,“ říkal se smíchem Karel, který se právě rozhlížel po svých přátelích.

Mezi účastníky nechyběli majitelé Harley-Davidson ze Slovenska, Německa, Maďarska, ale třeba také z Ukrajiny, Bulharska, Itálie i vzdálenějších destinací. Následně se všichni vydali zase zpět do Holešovic, kde byl hlavní program akce.

Fotogalerie
22 fotografií