Stane se vůbec první takto vybavenou kancelářskou budovou v Česku. Výjimečná bude i jinými zajímavosti. „Stavba je koncipovaná jako »zdravá budova«, která se zabývá duševní pohodou lidí. Bude tam veřejně přístupná zahrada, kde bude multifunkční sportovní hřiště, dále i open air kino, různé relaxační zóny, sdílená elektrická auta a kola a podobné vychytávky,“ prozradila Blesku Petra Machartová, mluvčí společnosti Skanska Property, která projekt realizuje. Skvělý dojem udělají také terasy s výhledem například na Botanickou zahradu nebo prosklená fasáda. 

Hotovo příští rok


Moderní projekt vyrůstá mezi rušnými ulicemi Plynární a Argentinské blízko metra, vlaku a tramvajové i autobusové zastávky. Do nových kanceláří by měli zaměstnanci zasednout už příští rok na jaře. „Dokončení zatím předpokládáme v dubnu,“ dodala Petra Machartová.

Jak bude vypadat? 

Půdorys budovy připomíná tvar písmene H. Vyrůstá tam sedm nadzemních pater o celkové rozloze 22 400 m2 a tři podzemní, kde budou garáže pro 214 parkovacích míst. Součástí stavby bude také šest vysokorychlostních výtahů.

Fotogalerie
13 fotografií