Sportovci ze Žižkova se kvůli parkování aut na cyklostezce nedaleko bazénu Pražačka trápí. „Právě jsem tam běžela a musela se zastavit, protože se tam snažil pán vycouvat mezi auty vlevo a motorkami vpravo,“ popisovala nepříjemnosti paní Anna.

Na cestě by žádná auta být neměla. Jedná se totiž o lesní nebo také parkovou cestu. Stání na tomto místě je tedy zakázáno podle vyhlášky, neboť tato účelová komunikace nemá dostatečnou šířku, aby se zde dalo parkovat, tedy šest metrů.

Jak ale vysvětlit místním, že se tady parkovat nesmí? „Z pohledu zákona je umístění značky nadbytečné. Parkování je z obecných ustanovení zákona nelegální,“ sdělil tiskový mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Přesto se zdá, že s danou situací magistrát začne něco dělat. „Vnímáme, že by v této lokalitě mohla být značka přínosná, proto projednáváme její možné umístění. V tomto případě bude nutné získat i souhlas Policie České republiky,“ zakončuje Hofman.

Podívejte se na poslední Selfie z Prahy:
Video
Video se připravuje ...

Odhodili vše: Nazí chlapi projeli Prahou, lidé šíleli! A jak to vypadá v nové Werichově vile? Matěj Smlsal, David Vaníček, Hudebnibanka.cz