Bar Blue Light v Josefské ulici na Malé Straně »proslavil« bývalý poslanec za Věci veřejné Michal Babák (41). Ten tam před šesti lety vyprovokoval rvačku. Nakonec dostal nakládačku a při pádu na stůl přišel o přední zuby. Politik pak měl do podniku zákaz vstupu.

Že se známý bar zavírá, potvrdil serveru Echo24.cz provozní baru František Ludačka. Podnik naposledy přivítá hosty 31. srpna. „Nemohu to ovlivnit. Dům patří majiteli provozujícímu zároveň hotel, těch 22 let jsme takto mohli fungovat, ale v momentě, kdy lidé chodí kouřit ven na ulici, vzniká nadměrný hluk,“ odůvodnil uzavření podniku.

„Během tří měsíců jsem měl podepsat další nájemní smlouvu na 10 let. Kvůli komplikacím s hlukem mi nebyla prodloužena,“ vysvětlil. Dodal, že by podnik rád otevřel na jiném místě.

Podnik často navštěvují známí politici a hvězdy showbyznysu. Třeba Aňa Geislerová (41) nebo Jiří Macháček (50), výtvarníci David Černý (49) a Stefan Milkov (62) či politici jako Karel Schwarzenberg (79), Ondřej Liška (39) nebo bývalý poradce prezidenta Václava Havla (†75) Tomáš Sedláček (40). Jako tip pro turisty tento bar uvádějí snad všechny průvodce a servery.

Takhle v centru Prahy funguje antikonfliktní tým nasazený na kuřáky v ulicích.

Video
Video se připravuje ...

Takhle v centru Prahy funguje antikonfliktní tým nasazený na kuřáky v ulicích Matěj Smlsal, Lukáš Červený

Fotogalerie
5 fotografií