„Nedlouho před půl čtvrtou ráno, v noci na středu, přijali operátoři linky tísňového volání 158 oznámení. V tom pozorný občan upozorňoval na to, že na hrazení Nuselského mostu je muž, nebo mladík, který má zřejmě v úmyslu skočit dolů do Nuslí,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Za několika málo minut se na místo sjely hlídky takzvaných péjáků, oddílu policie, který bývá na místě jako první. Ti začali s dotyčným okamžitě komunikovat a přesvědčovat ho, že takovéto řešení jakéhokoli problému nemá význam.

Mladík visel asi 10 minut

Situace se ale začala dramatizovat. Dvaadvacetiletý mladík visel na bezpečnostním oplocení pouze za ruce. „Dokonce nastala situace, při které všem přítomným doslova zatrnulo. Na mladíkovi bylo znát, že už se zřejmě dlouho neudrží, jelikož sjel po oplocení o několik desítek centimetrů níže,“ popsal policejní mluvčí. Takto nešťastník visel asi po dobu deseti minut.

Nakonec ale vše dobře dopadlo. Mladý muž dal na rady policistů a oplocení přelezl zpátky na Nuselský most. Policie muži dala poté dýchnout a zjistila, že má v krvi téměř dvě promile alkoholu. Mladíka pak předala do péče záchranářů, kteří ho převezli do příslušného zdravotnického zařízení.

Podívejte se, jak policisté muže přesvědčili, aby z mostu neskočil: