Zajímavý případ řešili v úterý večer ve 21:20 hodin hasiči z krčské stanice. „Při plánovaném výcviku lezecké skupiny na Branickém mostě v Praze 4 objevili mladíka, který chtěl ukončit svůj život skokem z mostu. Hasiči mu jeho čin rozmluvili a předali ho policii a záchranářům,“ říká pro Blesk.cz mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Branický most byl postaven v letech 1949 až 1955 pro vlakovou dopravu. Otevřen byl však až 30. května 1964. Do té doby sloužil pro statické zkoušky různých typů lokomotiv. Téměř kilometrový most je široký 14 metrů, ale nikdy nebyl tak využívaný, jak se plánovalo. Původním záměrem výstavby bylo odvedení nákladní dopravy z trati od Plzně mimo centrum města na vršovické nádraží.

Most byl postaven pro dvoukolejný provoz, ale druhá kolej nebyla nikdy zprovozněna. Nebyla dokončena ani odbočka na Jinonice. Dnes je využíván hlavně pro nákladní vlaky. 

Podívejte se na fotky ze cvičení na Branickém mostě:

Fotogalerie
14 fotografií

Tento týden si hasiči a další záchranáři vyzkoušeli také cvičný zásah u velké nehody vlaku s autobusem. Podívejte se na reportáž: