Trestní stíhání Kadlece bylo zahájeno pro ohrožení pod vlivem návykové látky. V minulosti byly zveřejněny informace, že před jízdou kombinoval alkohol s dosud nezjištěnými léky.

Bývalý policejní pedagog a důstojník Kadlec boural v Praze loni 12. dubna. Když ho policisté dostihli v Máchově ulici, tak nejprve odmítl orientační dechovou zkoušku a nechtěl policistům ukázat řidičský průkaz. Souhlasil však s převozem na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Při kontrole mu bylo naměřeno 1,31 promile alkoholu v krvi.
Video
Video se připravuje ...

Opilý policista Kadlec o své nehodě, při níž naboural nekolik aut Aktu.cz

Spis mají žalobci

Zenklová dnes potvrdila, že vyšetřování případu skončilo. „Státní zástupce obdržel spis s návrhem na podání obžaloby,“ doplnila Zenklová. Podle mluvčí nyní státní zástupce studuje spis, pak rozhodne o dalším postupu. Kauzu může poslat k soudu, rozhodnout také může jinak.

Kadlec se později za svůj čin omluvil. V prohlášení uvedl, že si uvědomuje následky svého jednání, nechce se vyhýbat odpovědnosti, chce zaplatit způsobené škody.
Video
Video se připravuje ...

Svědci o nehodě policisty Kadlece Video Blesk - Martin Sekanina

Kadlec měl s řízením pod vlivem alkoholu problémy i v minulosti. Letos v únoru mu pražský městský soud pravomocně potvrdil osmiměsíční podmíněný trest a dvouletý zákaz řízení za to, že v opilosti narazil v Nuslích do dvou aut. Kadlec byl po této nehodě nejprve postaven mimo službu a odvolán z funkce na policejní akademii. Po bouračkách na Vinohradech ho ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) propustil ze služebního poměru.