Projekt DownMall vznikl v libereckém obchodním centru Delta. O co v něm jde? Bikeři projíždějí z nejvyššího patra budovy dolů. Při cestě na kole je čekají nejen eskalátory, ale také nejrůznější překážky a stupínky. Běžný cyklista by dráhu projel bez úhony stěží. Samotní jezdci měli na Pankráci občas v některých zatáčkách menší nehody.

„Ještě že jsou na zemi ty brzdiče,“ ukazoval na pásky v zatáčkách pod eskalátory divák Tomáš (23). „Taky jezdím na kole. Hned bych si to zkusil sjet s nimi,“ poznamenal a dál sledoval rozjezdy bikerů.

Aktuální ročník DownMall tour se zastavil v největším evropském obchodním centru MyZeil ve Frankfurtu. Poté se přesunul do centra Arkád v Budapešti. Vyvrcholení bylo právě v Česku na Pankráci v obchodním centru Arkády. 

Už desítky minut před zahájením akce bylo obchodní centrum plné. Lidé se tlačili, aby viděli co nejvíc. Není divu, na kola usedly evropské špičky. Mezi nimi byl například Tomáš Slavík, Michal Prokop nebo Němec Johannes Fischbach, kteří pravidelně obsazují první příčky závodu.

Fotogalerie
26 fotografií