Svého znovuotevření se po letech dočká jeden z klenotů Václavského náměstí, secesní hotel Evropa. Jeho novým provozovatelem bude celosvětový řetězec Marriott prostřednictvím své značky luxusních hotelů W Hotels. Pod názvem W Prague se otevře v roce 2020.

Stane se tak prvním hotelem značky W v Česku a sedmým v Evropě. „Jako jedna z nejvíc fascinujících a různorodých destinací v Evropě představuje Praha pro kultovní značku W skvělou volbu,“ řekl Sandeep Walia, oblastní viceprezident pro luxusní značky západní divize společnosti Marriott International.
Interiéry hotelu často sloužily i filmařům.
Autor: Praha neznámá
V nové podobě se prvky hotelu postaveného roku 1872 architektem Josefem Schulzem propojí s novou moderní oválnou dostavbou. W Prague nabídne 154 pokojů a apartmánů, budou mít bezklíčový systém, hosté si otevřou chytrým telefonem nebo třeba hodinkami Apple. Chybět nesmí střešní bar, venkovní terasa, restaurace, vnitřní bazén, místa pro fitness a wellness.
Prosklený strop Francouzské restaurace býval zavlažován umělým deštěm, aby se tu lépe dýchalo.
Autor: Praha neznámá
W Hotels je součástí americké firmy Marriott International. Provozují téměř 6000 zařízení ve 120 městech a oblastech. Mezi hotely Marriottu patří kromě stejnojmenné značky také hotely Ritz-Carlton nebo Bulgari. Vlastníkem hotelu Evropa je firma PPH Evropa napojená na developerskou společnost Prague Prime Homes Management z rakouské skupiny Julius Meinl.3249588:full:true:trueV historii hotelu nechybí slavná jména. Jediné autorské čtení v Praze tu měl roku 1912 Franz Kafka (†40). S hotelovým šéfkuchařem si byl blízký Vlasta Burian (†70) a do místní kavárny často chodívala herecká elita Národního divadla. Před druhou světovou válkou tu bydlel Nicholas Winton (†106), který odtud řídil záchranu židovských dětí před nacismem. Jedním z hostů byl i Jurij Gagarin (†34).
Fotogalerie
11 fotografií