Podle meteoroložky Dagmar Honsové v brzkých ranních hodinách padaly v Praze srážky smíšené, ojediněle i mrznoucí, které se dostaly na podchlazený povrch, takže se tvořila četná ledovka, která chodce pořádně potrápila a zaměstnala tak pražské záchranáře.

„Od rána zhruba do 14 hodin jsme ošetřili 21 pádů chodců na ledu, tj. osm mužů a 13 žen, kteří si způsobili  úrazy horních i dolních končetin,“ uvedl Dominik Horn, mluvčí pražské záchranky.

Pozor na ledovku!

Počasí se v metropoli ale nezlepší a chodci by tak měli být na pozoru i v následujících dnech. „Během víkendu vždy po ránu a v noci očekáváme náledí – bude mrznout voda z roztávajícího sněhu. Zimní charakter počasí bude pokračovat také v příštím týdnu,“ dodala Honsová.

V sobotu bude oblačno až zataženo, občas sněžení nebo sněhové přeháňky. Noční teploty -4 až -6 °C. Nejvyšší teploty 0 až 2 °C. Mírný až čerstvý severozápadní vítr.

V neděli bude většinou oblačno, ojediněle sněžení nebo sněhové přeháňky. Noční teploty -6 až -8 °C. Denní teploty -2 až 0 °C. Mírný jihozápadní vítr.