Podle Dolínka by mohla za Zličínem, který je nyní konečnou stanicí, vzniknout další. „Uvažujeme o tom, že by se z tamního depa udělala nová zastávka metra s názvem Depo Zličín. Vedle by se postavil parkovací dům,“ prozradil Dolínek pro Deník.cz.

Reaguje tak na fakt, že loni v dalších městských částech zavedli zóny placeného stání a lidé dojíždějící do Prahy ze Středočeského kraje nemají kvůli nedostatku P+R parkovišť kde stát. Takto by nechali auto u depa a metrem by se pak pohodlně dostali do města.

Někteří experti ale plán kritizují. „Podle mě to není rozumný nápad. Dalo by se podívat do minulosti, kdy se před 11 lety protáhlo metro do Depa Hostivař. Stálo to zhruba miliardu korun, dneska je tam autobusový terminál více než poloprázdný a parkoviště P+R je poměrně malé, má nějakých 160 míst,“ řekl v pořadu Selfie z Prahy Ondřej Matěj Hrubeš, šéfredaktor portálu MHD86.cz.

„To znamená – nesplnilo to očekávání, které mělo. Něco podobného dělat na Zličíně? Ono to vypadá hezky, že by se jenom udělala stanice tam, kde jsou koleje, ale je to enormně drahé,“ varuje.

Podle něj by bylo mnohem lepší upravit současné okolí stanice metra Zličín. „To znamená zmodernizovat autobusový terminál a nad ten postavit několikapatrové parkoviště P+R,“ dodal Hrubeš.

Na reportáž z míst, kde by měla stanice stát, se podívejte v pořadu Selfie z Prahy. Uvidíte i Lukáše, který v mrazech chodí bos, a také první retro pekařství:

Video
Video se připravuje ...

Šílenec? Lukáš chodí po Praze bos, bobuje nahý! A první retro pekařství baví zákazníky. Matěj Smlsal, David Vaníček

Všechny díly pořadu Selfie z Prahy najdete ZDE!