„Myslím si, že Michala s rodinou v kontaktu není. Začátkem ledna jsem si psal s jejím bratrancem a ten ani nevěděl, kdy soud o prodloužení vazby proběhne,“ prozradil exkluzivně Blesku Martin Fric (49), kterému nikdo neřekne jinak než Simir Gerchan. S Michelle S. se zná už několik let.

Předání tabáku neproběhlo

Vražedkyni v poutech do soudní síně přivedli policisté krátce po desáté hodině, zhruba po půl hodině odcházela s verdiktem. Na Martina se při příchodu a při odchodu krátce usmála, na dotazy médií nereagovala a přes svého obhájce vzkázala, že se do hlavního líčení, které proběhne v březnu, odmítá vyjadřovat.

„Jsem rád, že jsem ji viděl aspoň na chvíli. Mohl jsem aspoň vzkázat, že ji všichni z party v Holešovicích pozdravují,“ řekl kamarád Martin, který zároveň prozradil, že obžalované přinesl tabák. Ten jí ale z bezpečnostních důvodů předat nemohl. „Domluvili jsme se s ostatními, že jí pošleme na Pankrác balík,“ poté uvedl.

Patří do péče lékařů

Michelle S. se už dva týdny před vraždou v supermarketu pokusila na Újezdě v kavárně tričkem uškrtit jinou zákaznici. Tento případ zasahující policisté ale podcenili a útočnici nechali odvézt místo na policejní služebnu na psychiatrii v Bohnicích.

Tam lékaři ale o útoku nedostali žádné informace a obžalovanou tak po dvou týdnech propustili. „Nechápu, jak to, že policie za nic nemůže, trvám si na tom, že Michala patří do péče lékařů nikoliv do vězení,“ dodal nakonec kamarád vražedkyně.