Předvánoční pohoda a klid. Žádná známka strachu ani chaosu z teroristických útoků. Tak vypadala v úterý atmosféra na Staroměstském náměstí. Jen policisté se samopaly a neprůstřelnými vestami přibyli.

Hlídkující tvrdí, že náměstí je bezpečné. „Náklaďák by se na Staroměstské náměstí nemohl dostat. Jediný vjezd je na náměstí z Pařížské ulice, a tam je velký provoz, takže by se nemohl rozjet dostatečnou rychlostí,“ řekl strážník, který hlídal náměstí.

Video
Video se připravuje ...

Vánoční trhy v Praze a hlídky se samopaly: Strach nemáme, říkají návštěvníci. Lukáš Červený, Jessica Lutišanová

Útoků se nebojí ani turisté a návštěvníci. „Mohlo by se tu určitě něco stát, člověk nikdy neví, lidi jsou různý. Ale já si myslím, že je tu bezpečno. Hlídá to tu policie, cítím se tu fajn,“ prozradil Tomáš Serbousek z Prahy.

„Já si myslím, že nás se to netýká. Tady jsme daleko. Jsme na tom lépe než zbytek Evropy podle mě. Tady je bezpečněji,“ doplnil Jan Domnosil.

A strach nemá ani Lukáš Celner. „Ráno jsem si to přečetl na internetu a myslím, že tady se nic nestane,“ řekl.

Stánkaři se také nebojí

A stánkaři mají na útok v Berlíně stejný názor. „Okolo mě to spíš jen prochází, já se toho nebojím. Co si do Německa natáhli, to tam mají,“ vyjádřil se k útokům prodejce Bohuslav Brdek.

„Nemyslím si, že se to tady stane,“ dodal stánkař Patrik Bartůněk.

VŠE O ÚTOKU V BERLÍNĚ ČTĚTE ZDE >>

Fotogalerie: Útočník v kamionu zabíjel na vánočních…
109 fotografií

Podívejte se na fotky trhů na Staromáku i na záběry po útoku v Berlíně:

Fotogalerie
34 fotografií