Když vejdete k Janu Čižinskému (Praha 7 sobě) do kanceláře, vidíte desítky pytlů plných plyšáků. Až pak si všimnete starosty.

Jedná se už o tisíce plyšových hraček,“ popsal Čižinský v pořadu Selfie z Prahy. „Dáváme je už i do vedlejší kanceláře radní Hanky Třeštíkové, máme je také v jednacím sále,“ dodal.

Skutečně, plyšáky potkáte na radnici téměř všude. Sedí třeba i pod vánočním stromem na chodbě.

Běžný chod radnice ale hračky nijak neomezují. Starosta si i nadále zve důležité návštěvy na jednání do své kanceláře. „Lidé, kteří přijdou, jsou často překvapení. Říkají, že se starostou na skládce ještě nejednali,“ baví se Čižinský.

Plyšáci, kteří jsou noví nebo vyčištění, poputují k hasičům a záchranářům. „Ti ve velmi dobrém stavu půjdou na stanice dobrovolných hasičů. A co se týče zbytku, tak ty potom budeme dávat na náš sociální odbor, azylovým domům, na sociální odbory ostatních městských částí... Aby prostě všude tam, kde děti řeší něco nepříjemného, jim mohli tu situaci ulehčit,“ dodal Čižinský.

Podívejte se, jak to v kanceláři starosty i na celé „plyšové“ radnici teď vypadá. A jak Čižinský vyzrál na své dcery, které se nechtěly svých plyšáků zbavit? Reportáž uvidíte v pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Změny názvů stanic metra matou cestující! A starosta-hračička: V práci má tisíce plyšáků Matěj Smlsal, David Vaníček

Všechny díly pořadu Selfie z Prahy najdete ZDE!