Když pražská radní pro infrastrukturu Jana Plamínková (STAN) vešla před několika týdny do své kanceláře na magistrátu, objevila tam rozlomenou skříň. Na případ upozornil portál Aktuálně.cz.

„Když jsem přišla, dveře skříně od sebe byly rozlomené, asi jak se někdo štěnici snažil rychle dostat pryč. Alespoň takový je názor můj i bezpečnostní agentury, kterou jsem kontaktovala,“ řekla Blesk.cz Plamínková.

Pokud někdo skutečně měl v její kanceláři odposlech, mohl se dozvídat informace o zakázkách za miliardy korun. „Zde řeším důležité věci ohledně výstaveb, mám na starosti například infrastrukturu a to jde do miliard. V poslední době šlo například o zakázky na svoz odpadu nebo Veolii. Částka na svoz odpadu byla dokonce 13 miliard korun,“ pokračuje dále Plamínková.

Policie případ odložila

Kdo by za tím mohl stát, ji ale nenapadá. „Mě ze začátku ani nenapadlo, že bych tu mohla mít štěnici, to až ve chvíli, kdy to řekla agentura. Policie však nenašla žádné další důkazy a celý případ odložila,“ doplňuje Plamínková. Je tak velice nepravděpodobné, že se dozví pravdu, jak to bylo.

Každopádně v kanceláři má nový nábytek a do budoucna hodlá být mnohem obezřetnější.

Podezření na odposlechy v kanceláři měl už dříve exprimátor Tomáš Hudeček. Někdo však zašel mnohem dále. Bývalý ekonomický náměstek Jiří Vávra měl dokonce v kanceláři rušičku a nejinak tomu bylo i u starostů městských částí. Kancelář si několikrát nechal prohledat například Oldřich Lomecký z Prahy 1. 

Plamínková byla v komunálních volbách v roce 2014 zvolena do zastupitelstva hlavního města. Od roku 2006 je navíc starostkou městské části Praha-Slivenec.