„Když jsme jako nová rada převzali problematiku týkající se Ďolíčku, málokdo věřil, že se podaří vyřešit celou věc tak, aby byli spokojeni všichni zúčastnění. Podpisem memoranda ale Praha 10 naplnila svou snahu, jak udržet ve Vršovicích populární fotbalový klub i zeleň a parkovací místa, která využívají obyvatelé městské části,“ uvedl první zástupce starosty Prahy 10 Tomáš Pek (TOP 09).

Memorandum, které společně vytvořili zástupci Prahy 10 a hlavního města, řeší budoucí nakládání s pozemky sousedícími se stadionem. Ty měla Praha 10 od hlavního města svěřené, ale Praha jejich vrácením podmínila odkup stadionu.

Pokud bychom pozemky Praze vrátili bez tohoto memoranda, Praha 10 by zcela ztratila kontrolu nad jejich dalším užitím. Jedná se ale o důležité místo v centru Vršovic, proto pro nás bylo důležité, aby s ním bylo i nadále nakládáno ve prospěch obyvatel Prahy 10,“ doplnil starosta městské části Vladimír Novák (ČSSD).

Memorandum počítá také se vznikem pracovní skupiny, která v následujících měsících vyřeší technické detaily převodu pozemků.

Schválením memoranda udělala Praha 10 všechno pro to, aby skončilo období nejistoty pro fotbalové fanoušky i obyvatele Prahy 10. Do dalších jednání mezi hlavním městem a fotbalovým klubem už zasahovat nemůžeme, věříme ale, že slibně rozehraný zápas dotáhnou k vítěznému konci,“ uzavřel Tomáš Pek.