Prahou prošly v noci první mrazy, nemusíme se ale bát, teploty pod nulou nás čekají jen v noci z neděle na pondělí, poté už přijde oteplení.

Podobně jako v neděli bude i v pondělí, kdy v noci a k ránu teploty klesnou až k minus šesti stupňů Celsia. Přes den, kdy bude zase svítit sluníčko, pak budou tak ty dva až tři stupně,“ sdělila Blesk.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

V úterý v odpoledních hodinách do Prahy přijde teplá fronta, která vrátí zimní teploty opět do listopadových norem. Ve středu před den můžeme tedy už čekat teploty kolem 7 stupňů Celsia, ve čtvrtek pak 12 a o víkendu kolem 10 stupňů.

Řidiči by se ale měli mít hlavně ve středu ráno na pozoru, v Praze bude značná ledovka, která se na vozovce projeví jak vertikálně, tak horizontálně. Situace na silnicích bude opravdu kritická,“ varovala před náledím meteoroložka.

Do konce listopadu už teploty do velikých extrémů nepůjdou. Budou se držet v klasické normě kolem 10 stupňů. Na sníh si budeme muset počkat minimálně do prosince. „Je možné, že budeme mít v Praze dokonce bílého Mikuláše,“ uzavřela Dagmar Honsová.