Po velkolepém představení osmé holčičky, která se narodila tamější žirafě, se návštěvníci konečně dozvěděli jméno. Napínavé rozbalování listiny na konci prozradilo jméno Anna. 

Uvidíme, kam se nakonec podívá. Zda se dostane tam, kam její sourozenci, kteří už tady v zoo nejsou,“ říkal s nadšením ředitel zoo Miroslav Bobek, který si slavnostně připíjel na Aničku a při tom žertoval, že na své jméno prozatím ještě neslyší.


O pár minut později se dav zvědavců přesunul k hrabáčům. Tam následovaly křtiny holčičky hrabáče. „Porod byl takřka ve stejný čas jako loni,“ prozradil s nadšením ošetřovatel.

„Jediné, v čem byla změna, je to, že porod tentokrát neprovázely komplikace,“ pokračoval ředitel, který ubezpečoval o tom, že se novorozeněti daří velmi dobře. „Jen spí a jí, spí a jí,“ smál se.

Video
Video se připravuje ...

Krmení druhorodičky proběhlo s láskou a dojetím. Eva Fornálová



A stejně tak jako u žirafy následovalo odtajnění jména. „Její svahilské jméno je Nyota,“ přečetla nové jméno mláděte Eva Kinslingerová, náměstkyně pražské primátorky, která se stala kmotrou hrabáče. 

„A pokud si dobře pamatuji, ve svahilštině to znamená hvězda,“ prozradil druhý kmotr a olympionik Petr Koukal význam nevšedního jména.

Křtiny byly součástí jubilejní oslavy k 85. výročí otevření pražské zoologické zahrady. A ačkoli byly tím hlavním lákadlem, během dne si lidé mohli užít koncerty v Africké části parku, divadlo pro děti nebo odhalení instalace z filmu Cesta do pravěku.

Fotogalerie
15 fotografií