Cyklostezku mezi Zbraslaví a Vraným nad Vltavou otevřeli v roce 2014. Bohužel bez půlkilometrového úseku.

„Z důvodu majetkoprávního vypořádání je na cyklostezce vynechán úsek cca 500 metrů. Pokračovat je možné po stávající pěšině. Dokončení předpokládáme v roce 2015–2016. TSK HMP,“ stojí na ceduli před chybějícím úsekem.

Sportovci tak musí už dva roky jezdit kus po prašné cestě. V případě kol to není takový problém, horší je to ale u bruslařů. Ti musí úsek objet po nedaleké silnici, kde kolem nich ale projede několik aut za minutu, což není zrovna příjemné.

Řeší možné varianty

Blesk.cz zjišťoval, jak to s dostavbou cyklostezky vypadá. Na ceduli Technická správa komunikací (TSK) tvrdí, že dokončení předpokládá v roce 2015 až 2016. Loňský rok už ale nestihnou a letos to zřejmě také nedopadne. Začala však jednání.

„V současné době je zmíněný pozemek v majetku Arcibiskupství pražského. V červenci 2016 zaslala TSK žádost na magistrát k novému projednání možností propojení stávajících etap, případně následné uzavření smluvního vztahu s majitelem pozemku. Teď se řeší možné varianty,“ řekla Blesk.cz mluvčí TSK Barbora Lišková.

Podívejte se, jak cyklostezka s vynechaným úsekem vypadá:

Fotogalerie
6 fotografií