Akci uspořádal Byzantský katolický patriarchát, který podle svých webových stránek nemá pod sebou žádného biskupa ani žádnou církev. V současné církvi prý koná prorockou službu a brání pravověrné učení před nebezpečnými herezemi a „synkretismem s duchem pohanství“. Rovněž označuje papeže Františka za pseudopapeže.

Dopis prezidentu Zemanovi

Pochod z Václavského náměstí na Letnou lidé zahájili modlitbou, patriarcha Eliáš v úvodu přečetl dopis s výzvou prezidentu Miloši Zemanovi, aby se zasadil o přijetí ústavního zákona proti propagaci satanismu.

Právě oslavu homosexuality patriarcha označil za okultismus a satanismus. Velmi se ho dotkl transparent s nápisem »Ježíš byl gay«, který je podle něj rouháním.

Otřel se i o muslimy. „Společnost ohrožuje kult zla a duch antikrista, který je spojen s islámským náboženstvím,“ apeloval na lidi při proslovu.

Vykuřování a svěcená voda

Trasa, kudy prošli účastníci pochodu Prague Pride, byla podle Eliáše duchovně infikována homosexualismem“, a proto je třeba ji očistit prostřednictvím exorcismu. Čtyři představitelé patriarchátu tak provedli především kolem sochy svatého Václava úkony, které by to měly zajistit a které spočívaly ve vykuřování a kropení svěcenou vodou.

Sektáři se snažili očistit Prahu od zla.
Autor: čtk

Desítka účastníků se následně odebrala stejnou trasou jako průvod Prague Pride, aby tedy očistila dané místo od zla. Nesli přitom rovněž transparenty, ovšem s tím rozdílem, že jejich nápisy vyzývaly k opačné ideologii, například „Obnova rodiny – vzkříšení národa“.

Galerie křesťanského pochodu a Prague Pride:

Fotogalerie
20 fotografií