Vyzvednout si zelenou kartu určenou pro jízdu MHD si lidé chodí mimo jiné do Škodova paláce. A i když už zprovoznili několik dalších přepážek, často jsou fronty tak dlouhé, že lidé musí stát venku.

Tam je ale mohou pobavit slogany na vitrínách. Například místo klasického oznámení, co si máte k přepážce s sebou přinést, si přečtete: „Abychom spolu mohli lítat, potřebujete pořadové číslo, průkaz totožnosti a fotku. Vaše Lítačka.“

Najdete tam také další hlášku, kdy k vám jakoby promlouvá přímo karta. „Děkuju, že jste si pro mě přišli. Už jen pár kroků. Najdete mě v budově magistrátu. Vaše Lítačka.“ 

Káva za 14 korun, voda zdarma

A pokud už vám přijdou slogany za ty desítky minut okoukané, připravil magistrát další „vzpruhu“, abyste neusnuli. Přímo do výdejního centra teď postavil automat na kávu. Espreso, cappuccino, čokoládu, instantní kávu, latté nebo čaj si tu dáte za 12, případně 14 korun.

Od středy by měly do pobočky přibýt také barely s vodou, aby zejména teď v letních měsících mohli lidé dodržovat pitný režim. Voda bude pro zákazníky samozřejmě zdarma,“ řekl Blesk.cz mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Kartu dostanete od srpna i poštou

Fronty by se ale měly postupně zmenšovat. Mimo jiné proto, že zprovoznili další pobočky pro vydávání Lítačky, a to na Bojišti, Hradčanské a Roztylech.

„Od srpna pak bude možné požádat o kartu přes internet i z pohodlí domova,“ dodal Hofman. Postačí, když vyplníte formulář na webu. Lítačka vám pak přijde poštou.

Bude to také jediná možnost, kdy budete moci získat kartu zdarma. Na přehled nových cen se podívejte zde.

Nahlédněte do výdejny Lítaček:

Fotogalerie
12 fotografií