„Každý, kdo má dítě, ví, že některé se dudlíku zbavuje velmi těžce, s velkým brekem. A rodiče mají možnost se zbavit dudlíku tímto způsobem,“ popsala v pořadu Selfie z Prahy zastupitelka Prahy 10 Markéta Petrová, proč v parku Gutovka vytvořili „dudlíkovník“.

Když rodiče půjdou s dítětem kolem stromu ověšeného dudlíky, začne se ratolest vyptávat. „Rodiče si mohou vymyslet nějaký příběh, že to je kouzelný strom, který dudlík bude opatrovat, hlídat,“ popisuje Petrová, jak dítěti bezbolestně věc na žužlání sebrat.

S nápadem věšet na strom dudlíky přišla jedna maminka ve facebookové skupině Maminky Prahy 10. A právě zastupitelka Petrová zajistila na úřadě vše potřebné, aby „dudlíkovník“ vznikl.

Spousta lidí ale nápad kritizuje. Mimo jiné proto, že úředníci by se měli zabývat důležitějšími věcmi. „Co se týká stromku dudlíkovníku, tak k tomu není potřeba spousta úředníků, k tomu stačí jeden člověk. Důležitější věci, které se řeší, jsou v moci více úředníků a zastupitelů a není to práce ze dne na den,“ dodala Petrová. 

Na strom „dudlíkovník“ se podívejte ve zpravodajské show Selfie z Prahy. Dále uvidíte exkluzivní reportáž z třídírny zavazadel na letišti:

Video
Video se připravuje ...

Selfie z Prahy 42. díl: Exkluzivně Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček