„V Kanadě je spousta zajímavých a krásných míst k vidění, kromě moderního města i okouzlující příroda, kterou by si Češi neměli nechat ujít,“ řekl Blesku Otto Jelinek, kanadský velvyslanec v ČR.

„Věřím, že linka pomůže rozvíjet také obchodní aktivity mezi Kanadou a Českou republikou,“ dodal. První cestující na této lince si mohli vychutnat kromě pohoštění i slavnostní přestřižení pásky a uvítání z úst zástupců společnosti Air Canada, kanadského velvyslance v České republice Otto Jelineka či Václava Řehoře, předsedy představenstva Českého Aeroholdingu.

Do Toronta už se z Prahy dostanete přímou linkou.
Autor: Robert Klejch, VLH
„Kanadští turisté projevují stále větší zájem o návštěvu České republiky. Jen za první tři měsíce roku 2016 se počet turistů, kteří do Prahy přiletěli z Kanady, zvýšil meziročně o 27 %. Letos očekáváme další nárůst přepravených cestujících mezi Prahou a Kanadou. Odhadujeme, že obousměrně půjde o více než 40 000 cestujících,“ řekl Řehoř.

Do Kanady po 39 letech

Kanadský národní dopravce Air Canada (linka do Montrealu) létal do Prahy naposledy mezi lety 1970 až 1977 spolu s Československými aeroliniemi. Dva dopravci na trase však nebyli třeba, Air Canada provoz nechala na Českých aeroliniích. Ty převážely cestující do roku 2008, pak přestalo přímé pravidelné spojení mezi Kanadou a Prahou na šest let existovat úplně. V roce 2014 ho obnovila kanadská společnost Air Transat (linka Praha–Montreal–Toronto). Air Canada se však prostřednictvím svého nízkonákladového dopravce Air Canada Rouge letos vrací na trh s přímým pravidelným spojením po 39 letech (linka Praha–Toronto).