Festival se letos dává cestou ekologie a podle toho ladí i program. K vidění budou přednášky o tom, jak jíst bez plýtvání nebo zjistit, kolik zbytečně platíme za nepotřebné obaly.
Konvoj dorazil do Prahy: Americké vojáky přivítal ministr obrany, americký velvyslanec i lidé s vlajkami
Na místě budou desítky stánků, u kterých se platí speciálními kupony – grandy. Jeden vyjde na 30 korun. Co se za ně vyplatí zkusit?
Předkrm
Jemný tatarák s kapary, mušlí svatého Jakuba a ryzlinkovým želé, opečená brioška 7 grandů / 210 korun
Ceviche (ryba »uvařená« ve šťávě z limetky) z mořského vlka s avokádem a mučenkou 6 grandů / 180 korun
Larvy potemníka peruánského a uzené saranče v karamelové chilli tempuře, kukuřičný krém s koriandrem 4 grandy / 120 korun
Hlavní chod
Romanovské jehněčí tažené na červeném víně s rozmarýnem a česnekem, podávané s rakouským knedlíkem. 8 grandů / 240 korun
Steak z bizona z Nebrasky, podávaný s demi-glace z černého rybízu, vína shiraz, s restovanými mandlemi a pečenými baby brambůrkami 8 grandů / 240 korun
Telecí estacas – pečená telecí žebra na ohni po tradičním argentinském způsobu a marinované papriky pečené na grilu 5 grandů / 150 korun
Dezert
Pěna z nugátu s květinovou solí a mandlovou drobenkou 1ks 3 grandy / 90 korun
Skořicové bliny, lesní ovoce, teplý javorový sirup a pistáciový krém 3 grandy / 90 korun
Kaštanový dezert Mont Blanc s marinovanými višněmi a meringue 4 grandy / 120 korun
Kdy? 27. května až 29. května
Kde? Pražský hrad – Královská zahrada a Míčovna
Vstupné? 500 Kč – 200 korun vstup a balíček 10 grandů na jídlo (lze přikoupit víc).