Na výstavě je k vidění na 200 věcí, které se ze ztroskotané lodi dochovaly. Jsou k vidění i části Titanicu, které byly vyloveny ze dna Atlantského oceánu. Z vraku lodi se podařilo zachránit i osobní věci pasažérů, kteří na ní v roce 1912 cestovali. Mezi unikátní artefakty patří jedny z prvních plastových hřebenů, flakonů parfémů, uniforma jednoho ze členů posádky, mince a dokonce i papírové bankovky, které pod hladinou přežily několik desítek let.

Bývalí zaměstnanci české porcelánky Pikerhammer tvrdí, že pro nejluxusnější zaoceánskou loď své doby vyrobili tisíc talířů. Logo zespod talířů nebylo z toho důvodu, že se u takto velkých zakázek na porcelán nerazilo. Bohužel se nedochovaly žádné dokumenty, které by pravdivost tohoto tvrzení doložily. Kvůli komunistickému režimu v Čechách se ztratila spojitost mezi Českem a Titanicem.

V jedné části expozice je i imitace ledovce, který především děti rády olizují. Většina exponátů je kvůli působení vzduchu chráněna sklem. Na výstavě se nachází také část trupu potopené lodi, na který si návštěvníci mohou i sáhnout. Předměty, které byly v Titanicu nalezeny, se nesmí prodávat ani dražit.

Jako připomenutí sto čtyř let od potopení Titanicu pořadatelé jako zpestření pro návštěvníky připravili hostesky v dobových kostýmech. Díky tomu si návštěvníci užijí atmosféru potopeného fenoménu.

Věděli jste, že cestující první a třetí třídy se na lodi neměli šanci potkat? Režisér filmového zpracování James Cameron byl velmi pečlivý a snažil se zachytit tuto tragédii tak, jak byla. Prostor Titanicu byl pro pasažéry různých tříd oddělený. Proto se Rose DeWitt Bukater, kterou ve filmu ztvárnila Kate Winslet, a Jack Dawson, kterého hrál Leonardo DiCaprio, nemohli poznat. Režisér tento příběh do filmu zapojil, aby byl film pro diváky zajímavější. 

Fotogalerie
11 fotografií