Staré hadry, rozkládající se matrace nebo pet lahve, ve kterých se ukrývaly injekční jehly. To jsou některé ze zajímavých nálezů, které objevili dobrovolníci při úklidu malebného parčíku v Libni.

dobrovolníci uklízeli velkou část parku
Autor: plop

Celá akce začala v deset hodin, kdy se pomalu začaly plnit první igelitové pytle, které poskytla městká část Prahy 8 a tašky, které si donesli sami dobrovolníci. Asi nejvíce tašek zaplnily plasty, kterých v okolní přírodě bylo požehnaně. Nešlo jenom o pet lahve, ale i o různé barely a plastové obaly. Mezi odpadem se objevovala i cédéčka a různé zbytky elektroniky.

V křovinách kousek od hlavní cesty v parku se skrýval dovedně maskovaný úkryt bezdomovců. Rozházené potraviny a věci kolem svědčily o tom, že je tento brloh stále obývaný. Překvapením bylo i to, že kolem byly rozházené flakónky voňavek a desítky kabelek.

Tým hrdinů. Na fotce ještě chybí Hanka a Svatava. Těmhle všem lidem patří velký DÍK za nadšení a chuť společně vrátit...

Posted by Trash Hero Praha on Sunday, 13 March 2016

Kolem třinácté hodiny zaplnil odpad z parku nad ulicí Františka Kadlece plný kontejner plastu 1100 litrů, půlku kontejneru skla, 3 kontejnery směsného odpadu, jednu velkou tašku elektroodpadu a 30 kusů injekčního materiálu. „Budeme pravidelně uklízet místa, která patří městské části nebo magistrátu,” uvedla pořadatelka akce Petra Skavská z Trash Hero Praha, která z odpadového materiálu vytváří módní doplňky.