Praha tak zůstala druhým nejlidnatějším regionem po Středočeském kraji, který má o téměř 58 tisíc obyvatel víc než metropole. Hlavní město patří k menší části krajů, kde počet obyvatel za pololetí stoupl. V celém Česku přibylo za šest měsíců letoška 3191 lidí na 10 541 466 obyvatel.

Do Prahy se v prvním pololetí přistěhovalo 17 518 lidí, město jich naopak opustilo 14 725. Počet obyvatel se tak díky stěhování zvýšil o 2793. Nárůst byl dán hlavně příchodem cizinců.

K nárůstu počtu Pražanů přispělo i to, že se narodilo o 740 lidí více, než zemřelo. Na svět v Praze za pololetí přišlo 7154 dětí, úmrtí statistici evidují 6414.

Manželství v Praze uzavřelo od ledna do konce června 2284 párů, zatímco 1494 se jich rozvedlo. V obou případech to byl obdobný počet jako před rokem.

Narozených dětí i úmrtí bylo letos proti loňskému prvnímu pololetí o stovky víc.

Tunel Blanka neexistuje, tvrdí náměstek primátorky Dolínek. Z ošklivé zeleniny uvařili u Národního divadla dva tisíce polévek. A zastupitele Prahy 5 vystrašil bezdomovec. Podívejte se na nový díl zábavně-zpravodajského pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Tunel Blanka neotevřou, žádný není! A metro za 20 miliard zachraňují kýble Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček